Het Verhaal van Stadsjochies

Het begon allemaal met een camper…

Twee jaar lang fietst Rob in de weekenden door de Utrechtse landschappen, op zoek naar een plek om zijn camper te stallen. Op een van deze dagen, stuit hij in de Maarschalkerweerd op een terrein met leegstaande kassen. Daar ontmoet hij Paula, die in eerste instantie verwonderd reageert op zijn huurverzoek. Uiteindelijk mag het toch zo zijn en is de grond op de Rijndijk tot Rob’s beschikking. Hij had nooit verwacht dat wat begon als een zoektocht naar een garage, zoveel meer teweeg zou brengen…

Het zaadje is geplant.

Grote liefde voor een plek

De locatie inspireert. Zo laten de kassen niet onberoerd: “Waarom gaan we ze niet gebruiken? Misschien kunnen we onze eigen groenten telen?” Voor de lol gaan Rob en zijn vrienden aan de slag. Een bloemkooltje of 200 hier, een andijvie of 150 daar. De een mooier dan de ander. En naarmate men meer tijd op de Rijndijk doorbrengt, wordt het gevoel steeds duidelijker: dit is een bijzondere plek. Een plek die rust brengt bij iedereen die op bezoek komt. Een plek met een rijke geschiedenis: de akkers en moestuinen van de Maarschalkerweerd voeden al sinds de Middeleeuwen de monden van Utrecht. En een plek die Rob niet zomaar kon laten gaan: “Het is hier zo fantastisch, dat wil ik delen!”

Een idee schiet wortel.

Ontmoeting met een oude vriend

Alsof het zo had moeten zijn, loopt Rob op een dag zijn oude vriend Nick weer tegen het lijf. Een bevlogen gesprek ontstaat, typerend voor een vriendschap van dertig jaar, waarin Nick enthousiast vertelt over zijn werk in Zeeland. Nick runt al meerdere jaren een succesvol bedrijf, waar hij plantenextracten maakt voor o.a. de medische wereld. Ook teelt hij al acht jaar microgroenten voor alle toprestaurants in de wijde omtrek. De extractenbusiness slokt al zijn tijd op en Nick merkt dat hij eigenlijk geen ruimte meer heeft voor de cressen. Zo komt van het een het ander: cressen zonder thuis + leegstaande kassen = de start van een mooie samenwerking.

Een plan ontkiemt.

Het begon allemaal met een camper…

Twee jaar lang fietst Rob in de weekenden door de Utrechtse landschappen, op zoek naar een plek om zijn camper te stallen. Op een van deze dagen, stuit hij in de Maarschalkerweerd op een terrein met leegstaande kassen. Daar ontmoet hij Paula, die in eerste instantie verwonderd reageert op zijn huurverzoek. Uiteindelijk mag het toch zo zijn en is de grond op de Rijndijk tot Rob’s beschikking. Hij had nooit verwacht dat wat begon als een zoektocht naar een garage, zoveel meer teweeg zou brengen…

Het zaadje is geplant.

Grote liefde voor een plek

De locatie inspireert. Zo laten de kassen niet onberoerd: “Waarom gaan we ze niet gebruiken? Misschien kunnen we onze eigen groenten telen?” Voor de lol gaan Rob en zijn vrienden aan de slag. Een bloemkooltje of 200 hier, een andijvie of 150 daar. De een mooier dan de ander. En naarmate men meer tijd op de Rijndijk doorbrengt, wordt het gevoel steeds duidelijker: dit is een bijzondere plek. Een plek die rust brengt bij iedereen die op bezoek komt. Een plek met een rijke geschiedenis: de akkers en moestuinen van de Maarschalkerweerd voeden al sinds de Middeleeuwen de monden van Utrecht. En een plek die Rob niet zomaar kon laten gaan: “Het is hier zo fantastisch, dat wil ik delen!”

Een idee schiet wortel.

Ontmoeting met een oude vriend

Alsof het zo had moeten zijn, loopt Rob op een dag zijn oude vriend Nick weer tegen het lijf. Een bevlogen gesprek ontstaat, typerend voor een vriendschap van dertig jaar, waarin Nick enthousiast vertelt over zijn werk in Zeeland. Nick runt al meerdere jaren een succesvol bedrijf, waar hij plantenextracten maakt voor o.a. de medische wereld. Ook teelt hij al acht jaar microgroenten voor alle toprestaurants in de wijde omtrek. De extractenbusiness slokt al zijn tijd op en Nick merkt dat hij eigenlijk geen ruimte meer heeft voor de cressen. Zo komt van het een het ander: cressen zonder thuis + leegstaande kassen = de start van een mooie samenwerking.

Een plan ontkiemt.

Een plan ontkiemt.

Zo lijkt op de Rijndijk alles samen te komen: de geschiedenis, de expertise en de passie. Waar Jos Kraai decennialang toegewijde zorg bood, is een van de beste gronden die je je maar kunt voorstellen ontstaan. En dat verdient respect. Door middel van Nick’s expertise halen wij het beste uit die voedingsbodem en (ver)bouwen we voort op een traditie van zeven jaar ervaring. In combinatie met een grote lading passie van ons hechte team wordt de wens te inspireren met smaak werkelijkheid.

Het idee komt tot volle bloei: Stadsjochies is geboren.

Bestel nu je cressen en kook met smaak!

Met onze kruiden, groenten en bloemen willen wij smaak toevoegen aan de wereld. Wij verbouwen op volle grond, zonder kunstmest en met de beste zaden. En dat proef je! Nieuwsgierig naar onze producten? Vraag dan nu ons wekelijks assortimentsoverzicht aan en bestel. Je kunt tot 4 uur ‘s ochtends je bestelling doorgeven. Wij oogsten nog diezelfde dag!

Opvragen Overzicht